Ringen Europese cultuurvogels  

   

Ringen Europese Cultuurvogels

In december 2018 bereikte mij de vraag of ik meer wist van de Europese wetgeving omtrent het ringen van Europese vogels en hun bastaarden. Helaas had ik daar niet zoveel kennis van in huis, waardoor ik de vraagsteller helaas niet kon helpen. Dit antwoord was voor mij wel weer een trigger om me eens te verdiepen in deze materie.

Nu ga ik hier absoluut niet de expert uithangen op dit gebied, maar ik wil toch proberen om voor een ieder een stukje duidelijkheid te scheppen, in deze toch lastige wetgeving.

Ik heb er voor gekozen om de informatie per land bij elkaar te brengen, zodat het geen enorm lange lijst van informatie wordt. Het nadeel hiervan is wel dat er geen mogelijkheid tot vergelijk is, zover dat nodig mocht zijn. Het voordeel is wel dat je bij de aanschaf van een buitenlandse vogel direct kunt kijken binnen dat land, qua wetgeving.

Als u hier bent gekomen, omdat u op zoek bent naar een overzicht van welke bond welk ring uitgeeft. Dan bent in een verkeerde rubriek terecht gekomen. De door u gezocht informatie kunt u hier vinden